besøg af Filosofferne

Vores in-house filosof og projektchef i NXT, Nikoline Kern, havde forleden besøg af en gruppe filosofistuderende fra Roskilde Universitet. Nikoline var blevet kontaktet af RUC, da man var nysgerrig på, hvordan Nikoline bruger sin uddannelse og faglighed i sit daglige arbejde.

Nikoline er uddannet cand.mag. i filosofi og performancedesign fra Roskilde Universitet og har gennem sit studie eksperimenteret i krydsfeltet mellem performancefilosofi og performancekunst. 

Nikoline indledte sit oplæg med en hyldest til lektor i filosofi, Aksel Haaning, og erklærede senere sin kærlighed til Nietzsche

Hun beskrev i sit oplæg for de studerende, hvordan Friedrich Nietzsche med sit skarpe sprog og ind-til-benet filosofi fik hende til at prioritere filosofien i sin faglighed. Samtidig har hun som performer eksperimenteret med Nietzsches dualisme mellem det dionysiske og det apollinske i sin rolle som Amode i Sisters Academy. Nietzsche er kort sagt manden, der fik hende til at forelske sig i filosofien, mens Nikoline er den, der skulle omsætte det, hun havde lært, til praksis. 

– Det er vigtigt, at du forstår filosofien som et redskab og ikke blot står klar til at citere Aristoteles. Jeg har gennem mit studie fået en indførsel i rationel argumentation, kritisk læsning og eftertænksomhed. Det har givet mig redskaber til at reflektere over og arbejde kritisk med de fagområder og problemstillinger, jeg møder i min dagligdag som projektchef i NXT, siger Nikoline og forklarer, at hun har valgt at gå til verden med det, hun kalder, en ydmyg undren. 
-Jeg mener, at filosofi er et fag, der aldrig har været vigtigere! Vi lever i en tid, hvor strukturelle forandringer skal tages alvorligt, og vi skal blandt andet tage stilling til en lang række klimaetiske dilemmaer. Derfor er det ekstra vigtigt, at RUC prioriterer filosofien og atypiske kombinationer ud fra et tværfagligt perspektiv. Vi har mange, der bliver uddannet inden for kommunikation, men det er de skæve faglige profiler, vi bliver tiltrukket af, og får de jobsøgende til at skille sig ud. Samtidig skal man ikke underkende, at filosofistuderende gennem studiet oparbejder evnen til at sætte sig ind i meget tungt stof, og det er en kunnen, vi prioriterer hos NXT, fortæller Nikoline afslutningsvis.

Nikoline arbejder til daglig med en mangeartet palette af opgaver – fra strategi til kreativ eksekvering. Hun har det samlede ansvar for at udvikle og optimere projekter med fokus på mennesker, partnerskaber og kreative processer. Relationsopbygning og de gode fortællinger står helt centralt i hendes arbejde med storytelling på blandt andet Papirøen og Kronløbsøen.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook