Her begyndte kvantefysikken

Den danske forfatter Jan Egesborg og kvantefysiker Ulrich Busk Hoff, har akkurat aflagt visit på Solvay Instituttet i Bruxelles hvor den femte Solvay-konference fandt sted i 1927. Besøget var i anledning af udgivelsen ”Tabte somre” der er tegnet af tyske Johannes Töws.

Tabte Somre er en grafisk novelle og thriller, der tager udgangspunkt i et møde mellem Niels Bohr og Albert Einstein og andre af tidens førende fysikere i 1927 hvor netop den femte konference fandt sted på Solvay Instituttet i Bruxelles. I novellen planlægger tyske nazister at likvidere de berømte videnskabsmænd, og derfor sender Storbritannien to agenter for at forhindre attentatet. 

Udgivelsen markerer også, at Niels Bohr instituttet har 100 års jubilæum i år og er derfor en hyldest til naturvidenskaben, der bliver sat på litterær formel. Tabte Somre udkom i august og NXT holdt en bogreception, hvor kunsten og litteraturen for alvor fik fælles grobund på adressen i Nybrogade. 

Ulrich Buskhoff, kvantefysiker på DTU, er videnskabelig konsulent på udgivelsen. Tabte Somre er udgivet af Fahrenheit. 

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook