Pandora viser vejen

Du har sikkert hørt om kortlægningen af de menneskelige gener, men har du også hørt om kortlægningen af musikkens gener? Pandora er et projekt, der arbejder på at splitte enkelte musikstykker til gener- for ikke at sige atomer, for herefter at analysere andre musikstykker ud fra samme byggesten. Siden starten i 2000 har man nu kortlagt mere end 10.000 musiknumre ud fra melodi, harmoni, rytme, instrumentation, orkestration, arrangement, lyrik og hele paletten af sang og vokalharmonier. Dermed er man kommet tæt på noget ellers umuligt, nemlig at sætte musiksmag på formel.

metall_1.jpg

Den form for musik som du kan lide har nemlig en række gener, der med stor sandsynlighed er ens fra nummer til nummer. Pandora har nu givet dig værktøjet til at skabe en radiostation, der kun spiller musik efter din (gen)smag. Det er både fascinerende og også en lille smule skræmmende med en løsning, der i den grad sparker røv (du er i luften med din genmanipulerede radio inden for mindre end tre minutter). Nettet former sig efter dig – du skal dog løbende hjælpe lidt på vej med tums up and down for det foreslåede, men efter en time er du kørende inden for en rimelig snæver smagskorridor – dit gamle metalsvin!!??

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook