Vi eksperimenterer med nyt byggeri i fuld skala og inviterer byen, branchen og politikerne med indenfor

Introducing Dome of Visions from DOME OF VISIONS on Vimeo.

Dome of Visions skal vise nytænkning i byggeriet ikke ved at at tale om det eller visualisere det med computerkraft, men ved at bygge det i virkeligheden. Ved at sætte handling bag ordene!

Eksperimentet skal høste ny erfaring, når det gælder alternative konstruktioner, materialer og samarbejdsformer, og en tid danne rammen om konferencer og debatter for byggefagfolk både i den offentlige og private sektor. Dome of Visions skal udfordre byggebranchens og materialeproducenters ansvar, når det gælder løsningen af fremtidens klimaudfordringer og forsøge at finde konkrete svar på, hvordan branchen kan skabe bygninger, der både er ressource- og energioptimerede og samtidigt økonomisk rentable.

Men domen er også et eksperiment, når det gælder byplanlægning. Hvordan kan vi vitalisere rummene imellem bygningerne og de midlertidige pladser, der opstår, når vi skal i gang med at bygge nyt? Hvordan tiltrækker vi liv til de store kulturinstitutioner og anlæg ved at gøre byen til en aktiv scene? Vi skal prøve at finde svarene og åbne for byens udviklingsplaner, så brugerne inddrages og co-creater fremtiden med arkitekterne.

Domen har stået på Krøyers Plads i København i to måneder fra marts til maj 2013.

Fra d. 26. juni og frem til medio oktober er Dome og Visions at finde på Aarhus Havn.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook