TRÆETS NYE HJEMMEBANE

Træ som byggemateriale vinder mere og mere frem – i visse tilfælde erstatter det ligefrem beton, og overalt i verden er den byggepolitiske dagsorden præget af, at træ spiller en vigtig rolle – ikke mindst hvad bæredygtighed angår. Efterhånden som det bliver kendt, at træ også kan bruges, når vi bygger højhuse, står vi måske foran et egentligt gennembrud for træ som det foretrukne byggemateriale.

I det lys sætter fagfolk i hele verden hinanden stævne og diskuterer træets muligheder som byggemateriale. Senest afviklede danske Chora Connection et stort arrangement på Arkitektskolen i København, og hovedtaleren, den canadiske stjernearkitekt, Michael Green, lagde her sine provokerende og visionære tanker omkring træ frem.

dov-mettenasser-09092016_3164-lr-700x467

Praktikeren

Er der langt fra arkitektens teori til handling i praksis? Ikke hvis man spørger fabrikant Ole Pedersen fra virksomheden Flexwood i Nørre Alslev på Falster. Han har hen over sommeren 2016 leveret det træ, som er brugt til at opføre Dome of Visions på havnen i Aarhus.

–De gode fortællinger om træ skal foldes ud, og hvis du ser på en bygning som domen, så kunne den være en model. Entreprenøren bag, NCC, så tidligt et potentiale i den bæredygtige bygning – også socialt og økonomisk, og i dag står vi med et lyslevende eksempel i skala 1:1, siger Ole Pedersen.

Læs hele artiklen på domeofvisions.dk

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook