Polarekspedition og struktur himmel

WP_20131201_11_14_14_Pro-2

Igår tog jeg en tur-de-grafiske-værker og nød Henrik Haves smukke træsnit i Kunsthal Nord. Det var en oplevelse af den super sanselige slags, hvor strukturene arbejder sig ind under huden, mens man svømmer afsted. Hvor hvert værk rummer 1000 værker i mikroformat.

 

Specielt var jeg dybt fascineret af hans Antihelte.

WP_20131201_11_14_14_Pro

“ANTIHELTE

Polarårs-suiten portrætterer de 28 mænd, der under ledelse af Ludvig Myllius-Erichsen opholdt sig i to år i det ufremkommelige og ugæstfrie Østgrønland med det formål at udforske og kortlægge stedet. Ekspeditionen var yderst strabadserende og nedbrydende både fysisk og mentalt for deltagerne – tre mænd mistede livet pga. sult og alvorlige forfrysninger. Med vanlig anarkisme har Have valgt at tilgå opgaven med fuldkommen ligegyldighed overfor de portrætteredes individuelle træk og kendetegn. I stedet angriber han gruppen af mennesker som en helhed sammenholdt af den overordnede historie og skæbnesvangert knyttede til hinanden gennem ekspeditionen og dens udfordringer.”

WP_20131201_11_13_40_Pro

Og da jeg kom til trykpladerne, ville jeg næsten ikke derfra.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook