Other Story roadtrip i USA

Other Story er i disse dage på vej gennem ‘The Mid West’, USA, hvor de udsendte Other Story historie-formidlere, Madeleine Kate McGowan og Peter Laugesen, vil opleve de forskellige Native American communities, og åbne ‘den anden historie’ op om, hvordan det er at være Native i nutidens USA.

Madeleine Kate og Peter rejser fra Chicago, til Lincoln og Omaha i Nebraska, til Denver i Colorado og sidst til Standing Rock reservatet i South/North Dakota. Møderne og opdagelserne vil blive til en serie af kort-film.

Følg rejsen her eller på Facebook.

I Denver, Colorado, mødte vi Winona Flyingearth, fra Lakota tribe, som fortalte os om, hvor stolt hun er over at have set de unge mennesker fra Native miljøet tage styring af protesterne mod Dakota Access Pipeline projektet i North Dakota. Winona delte også sine tanker omkring hvad vand er, samt Lakota filosofi om ligeværdet mellem alle levende væsner.

Ovenfor: Peter Laugesen // Nedenfor: Madeleine Kate McGowan & Kay.

I Nebraska for vi vild og endte udenfor Kay’s hus. Kay er fra Kansas, og har boet i Omaha siden 1940. Meget har forandret sig siger hun mens en nabohund trænger igennem et hul i hendes hegn, og gør ad os. Senere finder vi vores vej og mødes med Leo Yankton fra Lakota tribe. Een af hans kære venner er ved at blive begravet. Vi bliver inviteret indenfor til ceremonien.

Vi mødte Ray udenfor hans hus i det område af Omaha som han kaldte ‘The Hood’. Men han var eet stort smil og havde aldrig selv oplevet noget skyderi i hans gade. Han viste stolt sin membership ring frem og fortalte han tilhørte ‘Dirty Old Bastards Club’.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook