NY BØRNEBOG OM KVANTECOMPUTEREN

Den 24. februar udkommer “Finn Foton og kvantecomputeren” på Forlaget Fahrenheit, skrevet i samarbejde mellem Jan Egesborg fra NXT og Ulrich Busk Hoff fra DTU. Det er en varm og humoristisk fortælling om kvantecomputere og romantik, om kunst og fysik og om problemer der umiddelbart kan virke simple men faktisk er så komplicerede, at selv de største computere må melde pas.

Jeg er virkelig glad for bogen, fortæller Ulrich – og også stolt af den. Ikke bare er det den femte i serien om Finn Foton, men den forener kunsten og fysikken præcis sådan som Jan Egesborg og jeg gennem adskillige års samarbejde har tilstræbt. Det hele bindes sammen af Johannes Töws’ underfundige og fantasifulde tegninger, der gemmer på mange skjulte referencer. 

Jeg håber, at bogen vil skabe både læring, nysgerrighed og hygge rundt om i sofaerne og på børneværelserne, og at den vil give børn som voksne et glimt af, hvad en kvantecomputer på sigt vil kunne hjælpe os med. Men kærligheden må vi stadig selv håndtere – heldigvis.

Bogen er et resultat af et nyskabende møde mellem kunst og naturvidenskab. Ulrich Busk Hoff, der til daglig er kvantefysiker på DTU,  har været videnskabelig konsulent på udgivelsen, og har skrevet dette indlæg. Bogen er støttet af NXT, og kan købes hos diverse boghandler eller direkte hos forlaget.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook