NXT Earthly Salon

Søndag 9. december var det nye klimaregime på dagsordenen hos NXT i årets sidste Salon.

Vi havde denne gang besøg fra Paris af Frederique Ait-Toutai, forsker, underviser og teaterinstruktør, Emanuelle Coccia, filosof og forfatter, og Andrew Todd, arkitekt og forfatter,  og samtidig kurator af salonen: The New Climate Regime.

Begrebet udspringer fra den bogaktuelle franske filosof og forfatter Bruno Latours værk og tænkning, der beskriver vores globaliserede verden i dyb ulighed, i akut klimakrise men også  på vej mod en ny erkendelse.

De tre gæster samarbejder med Latour i forskellige sammenhænge og var i København i forbindelse med hans planlagte forelæsning på Det Kgl. Bibliotek, der dog desværre måtte aflyses på grund af sygdom.

Det nye klimaregime beskriver sociale og territoriale spørgsmål og hvordan alt, hvad vi er knyttet til, og hvad vi kæmper for, hænger uløseligt sammen. Det handler om det europæiske samarbejde som et historisk, innovativt eksperiment, der danner rammen for at klare de altdominerende politiske udfordringer, der tårner sig op lige nu.

Ifølge Latour er nationalstaten forældet som løsningsmodel for samtidens problemer med klima, migration og finansspekulation, og hans tre franske følgere beskrev og diskuterede disse aspekter hos NXT med udgangspunkt i egne værker og tanker foran en stor gruppe af fremmødte, hvoraf mange var studerende og ivrige følgere af Latours tanker.

Tak til Andrew for denne oplevelse og til Nikoline for gløgg og ikke mindst organisering af besøget, der blev til trods aflysningen af Latours forelæsning.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook