Når bygningerne har noget på hjerte

–Måske kan du sige, at vi lægger stemme til en række af de mest innovative byggeprojekter i Danmark, siger Flemming Wisler – en meget lidt formel leder af huset NXT midt i København.

Han folder sine tanker ud oppe under taget på det gamle hus i Nybrogade, hvor NXT holder til. I øvrigt med kig til Thorvaldsens Museum, Christiansborg og metrostationen Gammel Strand.

–Alle, der arbejder med et nybyggeri, har en fortælling. Meget ofte bliver den aldrig fortalt. Det har vi ændret på, vurderer han og nævner tre store byggeprojekter: Kronløbsøen i Nordhavn, Papirøen ved siden af Operaen i København og det kommende WoodHub i Odense, hvor Bygningsstyrelsen går nye veje og med NCC som totalentreprenør opfører et kæmpe kontorhus – mestendels i træ. Både Kronløbsøen og Papirøen bliver lige nu eksponeret via de digitale kanaler, NXT har sat i søen.

–Vi rapporterer direkte fra byggepladserne. Taler med kranføreren, byggelederen, arkitekten, mureren, entreprenøren og ham, der glatter betonen ud. Vi dokumenterer løbende, bogstaveligt talt. Fotograferer, interviewer, kigger på tegninger og ser os lidt omkring mellem kraner, skurbyer, betonbiler og store mængder af materialer. Skal vi se det fra oven, bruger vi en drone. Både Kronløbsøen og Papirøen har egen hjemmeside, hvor vi folder de forskellige historier og illustrationer ud. Vi pirrer nysgerrigheden og leverer svar på de spørgsmål, som naboer og mange andre interesserede stiller undervejs i byggeperioden. Og WoodHub i Odense bliver på mange måder skelsættende, fordi tankerne bag og selve materialevalget skiller sig markant ud fra, hvad vi ellers har set. Fortællingerne fra WoodHub står således allerede nærmest i kø og venter på at blive placeret på projektets kommende hjemmeside, siger Flemming Wisler.

Forøget værdi

At udbrede fortællinger om nyt byggeri giver bygningerne et bredere fundament at stå på.

–Ofte bliver en bygning blot vurderet på facaden, og den bedømmelse løfter som regel hele byggeriet, men man ser også, at fordomme blusser op, fordi en bygning bliver bedømt på et for spinkelt grundlag. Med vores arbejdsmetode profilerer vi bygningerne på et reelt og meget oplyst grundlag. Vi ser det hele i en større sammenhæng og er på den måde med til at forøge bygningens værdi på flere parametre. Vi udbreder kendskabet til noget konkret byggeri, mens det bliver opført, og det giver merværdi til mange, tilføjer Flemming Wisler inden han skal mødes med den gruppe, som stabler merværdien på byggefronten på benene.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook