Vi fortæller historier for at kende os selv og hinanden. Man kan sige, at fortællinger skaber den verden, vi kender og kan skabe den fremtid vi ønsker. Her kan du høre og læse de usædvanlige fortællinger, som få har hørt. Fortællinger om medier, kunst og det oprørske. Fortællinger, som giver dig en fornemmelse af, hvor vi ønsker at samfundet skal bevæge sig hen, hvad vi skaber, reflekterer over og hvem vi er herinde hos NXT i hjertet af København.

Podcast & film arkiv
Magazine arkiv
Download på iTunes
Lyt med på Spotify
Se film over Vimeo
Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook


PODCASTS

Gå på opdagelse i arkivet.

#3 TRÆET

I denne episode skal vi berøre det oprørske hjerte, der banker bag visionen om at benytte træ som byggemateriale i en branche præget af glas, cement og stål. Vi skal høre om eksperimentet  Dome of Visions, og sammen med én af arkitekterne bag, Kristoffer Tejlgaard, bevæge os dybt ind i skoven og undersøge et træs vækstrytme og livsprocess. Herinde møder vi den japanske pianist  Eriko Makimura, til en snak om lyd, og vi lytter til indersiden af et birketræ sammen med den britiske lydkunstner Alex Metcalf og ydersiden af en grædepil med den franske lydpoet Léon Septavaux.


NXT MAGAZINE

Læs udvalgte artikler online.

MELTING PLATFORM

Vi har samlet tanker og stemninger i tidsskriftet The NXT. Med bidrag fra blandt andre billedkunstner Kirstine Bjerre, tale af Esther Kjeldahl, digte af Adrian Preisler, refleksioner fra forsker i kritik Rasmus Willig og mange flere fantastiske folk. Gennem kunst, filosofi og visuel aktivisme undersøger vi tiden og klimakrisen på tærsklen.