Kunsten i Landskabet

Kan kunsten være med til at genindskrive mennesket i en ny forbundethed til planeten? En ny måde at være i verden på? 

Klima som emne er idag en af de mest populære undersøgelser i kunstverdenen. Vi har talt med performancekunstneren Nana-Francisca Schottländer, som lige nu er aktuel med udstillingen Landskabninger på det nyåbnede SMK Thy. Vi taler om Schottländers møde med vinden, vandet, jorden og den sidste mælkebonde i Thy, Laurits Hansen. Og så fortæller heksen Dannie Druehyld, hvordan hun oplever danskernes møde med landskabet og landskabninger.

Kunsten i landskabet er episode nummer fem i en serie af fortællinger. Vi fortæller historier for at kende os selv og hinanden. Man kan sige, at fortællinger skaber den verden, vi kender. Her kan du høre de usædvanlige fortællinger, som få har hørt. Fortællinger om medier, kunst og det oprørske. Fortællinger, som giver dig en fornemmelse af, hvem vi er herinde hos NXT i hjertet af København.

Du vil gennem en podcast serie og film møde både menneskene, som udgør NXT, få indblik i vores virke og hvad der inspirerer os. Ud fra samtaler mellem os og dialoger med kunstnere, arkitekter, erhvervsfolk, forskere, politikere, filmskabere og formidlere vil der månedligt blive præsenteret et konkret eksempel på, hvordan NXT med strategisk kommunikation, kunsten og det oprørske hjerte skaber forandringer i vores ellers så lineære og målbare verdensorden.

Manus og tilrettelæggelse – Madeleine Kate McGowan
Interviews med Nana-Francisca Schottländer, Dannie Druehyld & Laurits Hansen
Originalmusik – Anders Nydam & Anton Falck Gansted
Klip, mix og lyddesign – Madeleine Kate McGowan
Video optagelse  – Frida Gregersen, (filmet ved Bulbjerg, feb. 2019. Uddrag fra udstillingen ‘Landskabninger’ af Schottländer)
Reallydslyds-optagelser: Jacob Eriksen, (optaget fra toppen af siloen på Doverodde Købmandsgård. Uddrag fra lydværket ‘Den Perfekte Bølge’ som del af udstillingen ‘Landskabninger’ af Schottländer)
Videoproduktion – Madeleine Kate McGowan
Grafiske univers – Stine Skøtt Olesen
Teknik – Madeleine Kate McGowan
Produceret af NXT

Download på iTunes
Lyt med på Spotify
Se film over Vimeo
Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook