Klappe i som en østers

De deler vandene. De dræbte nær popsangen ”Song To The Siren”. Tim Buckley følte sig usikker på linjen ”I am puzzled as the oyster”, og ændrede den senere til ”I am as puzzled as a newborn child”. Og nu har de lokket mig ud på havet. Ud af min hule på Mandø, hvor jeg dyrker ensomheden. Når jeg endelig ser folk, kan det godt blive lidt akavet. Jeg vil gerne snakke. Men kontrasten er nogle gange for stor. I dag er det den mægtige natur, som overvælder mig.  Gør mig mundlam. Det sølvfarvede lys over vandspejlet, der fordobler himlen. Fugleflokkenes rykvise bevægelser. Havørnen stående i sandet. Jeg mister orienteringen, og kan hverken genkende Mandø eller Fanø, hvor jeg ellers har boet i 10 år.

Østersene lige plukkede og champagnen åbner mig op. Det er nogle hyggelige passagerer, jeg er på tur med. Skipperen underfundig og god til mennesker. Også til sådan nogle utilpassede som mig. Satres kendte sætning ”Helvede, det er de andre ” burde i stedet lyde ”Helvede, det er uden de andre”.


Foto: Poul Erik Fredskild
Foto: Poul Erik Fredskild
Foto: Poul Erik Fredskild
Foto: Poul Erik Fredskild
Foto: Poul Erik Fredskild
Foto: Poul Erik Fredskild

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook