Hvordan håndterer vi livet i svære situationer?

Hvordan håndterer vi livet i svære situationer? – Det undersøger vores in-house forfatter Jan Egesborg sammen med illustrator Kim Larsen, i den nye udgivelse Havet.

I disse år udkommer der konstant romaner, hvor forfatterne fortæller om, at nu har de overvundet alkohol-, skilsmisse- eller stofproblemer. At de er blevet et nyt menneske. Men den 30. august 2022 udkom den tegnede fortælling Havet, som går helt imod strømmen af opbyggelige dannelsesfortællinger. Dens budskab er, at uorden bare vokser og vokser, uanset om at vi forsøger at skabe orden gennem nogle forskellige livsvalg.
Havet er et nordisk psykologisk familiedrama om menneskets evige higen efter at skabe orden i kaos. Og om at nogle valg bare skaber endnu mere uorden. Historien er iscenesat på en lille dansk ø, hvor det så småt trækker op til efterårsstorm. Efter et voldsomt brud med sin mand vælger den midaldrende Lene at flytte til Lyngø med deres fælles teenagesøn André. Til trods for, at hun arbejder som forsker ved Aarhus Universitet, gør hun alt for, at de skal falde til i det lille øsamfund. Hun finder adspredelse i at surfe – som hun gjorde det med eksmanden – og skaber kontakt med de lokale. Med musikeren Hans finder hun en, hun føler sig på bølgelængde med og kan snakke med, og snart indleder de også et kærlighedsforhold. Men det er vanskeligt med en teenagesøn på en lille ø uden for turistsæsonen. Ikke fordi han keder sig eller er jaloux, men på grund af det, der er sket mellem hende og hans far.

Uddrag fra Havet af Jan Egesborg med illustrationer af Kim Larsen


Havet er skrevet af Jan Egesborg og tegnet af Kim Larsen og er inspireret af en af de mest særprægede love inden for fysikken – nemlig Termodynamikkens 2. lov – som netop fortæller, at uorden bare vokser og vokser i universet.
Bogen er et resultat et flerårigt samarbejde mellem forfatteren Jan Egesborg og kvantefysikeren
Ulrich Busk Hoff (DTU), der har været videnskabelig konsulent og skrevet efterordet. Udgives på Forlaget Fahrenheit.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook