HELE MOLEVITTEN SKAL HA´ EN PÅ HOVEDET…

Ordene er Mads Peter Laursens. Han leder til daglig Institut for X i Aarhus, og han bruger mange af sine kræfter på at få høj og lav i byen i tale. Fx deltog han torsdag 10. november 2016 i en livestreamet debat i Dome of Visions. Emnet var deltagelsesstrategier i byrummene. Andre kalder det blot byplanlægning og byudvikling, og Mads Peter endevendte emnet sammen med stadsarkitekt i Aarhus, Stephen Willacy, og lektor, ph.d., Louise Fabian fra Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet.

dov-sso-dovdov-10112016-311-lr-700x526

dov-sso-dovdov-10112016-243-lr-700x526

Mange aktører

–Man skal gøre sig klart, at der er et utal af holdninger til byudvikling, siger Louise Fabian og indrammer på den måde ret præcist dagens debat i domen.

–Der er mange aktører og interesser i feltet, så måske er det slet ikke muligt at få det til at gå op i en højere enhed, derfor er det vigtigt at forstå, hvilke kræfter, der er i spil. Heldigvis er der aktuelle eksempler på, at borgere kan få mulighed for at forme den by, de bor i. Men i den sidste ende, når borgere, kunstnere og aktivister har sat deres præg på en bydel under udvikling, så er det de økonomiske interesser, der styrer, siger Louise Fabian og nævner Carlsberg Byen i København, hvor kunst og kultur på et tidspunkt flød igennem det tidligere bryggeris mange bygninger – blot for at bane vejen for milliardinvesteringer i nybyggeri og lejligheder i millionklassen.

Og kunstnerne og de kreative aktører, ja de er væk for længst!

dov-sso-dovdov-10112016-300-lr-700x526

crop_0010_dov-sso-dovdov-screen015

Læs resten af artiklen på domeofvisions.dk

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook