Genbrug i verdensklasse

Journalist Søren Egert og jeg har været på besøg hos Lendager Group til en snak om materiale upcycling, CO2 og renovering. Du kan læse hele artiklen på www.nyfalkoner.dk og gå på opdagelse i tegnestuen med billedsiden.

Falkoner Centret får ny facade. Godt 1.400 plader af rustfrit stål har i mange år udgjort facaden på Falkoner Centret. Og sådan bliver det ved med at være. Næsten.

For som et led i den store renovering af bygningen på Falkoner Allé bliver hver eneste stålplade (to meter lang og 70 cm bred) pillet ned, skåret til, renset og lakeret, så Falkoner Centrets facade får et nyt og æstetisk velovervejet udseende.

Det er byggekoncernen Lendager Group, der står for den del af centrets omfattende renovering, og for Anders Lendager, stifter af og partner i virksomheden, spiller netop denne del af renoveringen en helt særlig rolle.

–Vi har faktisk udregnet CO2-besparelsen ved at genbruge stålpladerne meget konkret. En genbrugt plade sparer 35 kilo CO2. Sammenlagt betyder det, at der spares knap 60 tons CO2. Det svarer i runde tal til, hvad 74 husstande på Frederiksberg årligt udleder af CO2 i kraft af husstandenes elforbrug. Så genbrug af pladerne – i stedet for at fremstille nye – giver god mening, siger Anders Lendager.

Læs hele artiklen.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook