Domen og Aarhus sagde ja til hinanden

dov-hellearensbak-aabning04102016-61-1024w-700x467

–Hvis vi skal videreudvikle os i en mere bæredygtig retning, kræver det diskussioner, debat og samarbejde på kryds og tværs mellem fagligheder, og derfor har vi brug for et sted som Dome of Visions, hvor vi kan mødes og være uenige, inden vi går herfra, udstyret med nye indsigter, sagde rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), da han tirsdag 4. oktober 2016 officielt indviede Dome of Visions 3.0 på Aarhus Havn, Pier 2.

–Aarhus er en stor by, der vokser konstant, og jeg føler, vi har en forpligtelse til at kunne forene vækst med en holdbar livsstil. Min drøm for byen og de kommende generationer er, at vi efterlader os en by, der er præget af en bæredygtig tankegang, og den kan vi sætte på dagsordenen her i domen, sagde han.

dov-hellearensbak-aabning04102016aften-_dsc86091024w-700x466

Domen savnet

Stadsarkitekten i Aarhus, Stephen Willacy, indledte sin tale med at tilstå, at han har savnet Dome of Visions… Sidst, domen stod i Aarhus, var i sommeren 2013 som nabo til Strandbaren på Aarhus Ø.

–Domen er et symbol på, at man kan gå alternative veje. Bygherren, NCC, og domens arkitekt, Kristoffer Tejlgaard, har tænkt stort, og bygningen er meget inspirerende at opholde sig i. Vi er meget optaget af at arbejde med Aarhus som Liveable City, og jeg ser domen som en mobil enhed i dét arbejde. Domen er et bevis på, at man kan bygge bæredygtigt, materialevalget er bæredygtigt, og tanken om at genbruge træ har også fundet vej til Dome of Visions, konstaterede Stephen Willacy.

–Når du opholder dig i domen, har du udsigt 360 grader rundt. Du kan se til Helgenæs, Sydhavnen, Domkirken, Aarhus Ø og Risskov. Det da være inspirerende og inviterer jo nærmest til mere samarbejde på tværs, og det er vigtigt for en by som Aarhus, fordi mange af vores projekter løber over mange år. Det kræver, at vi er opmærksomme på tidens strømninger og hele tiden er i dialog. Den transparens, tilgængelighed og åbenhed, der præger domen, vil sandsynligvis kunne inspirere domens brugere til at tænke nyt. Domen er den smeltedigel, vi har så hårdt brug for, sagde stadsarkitekten.

dov-hellearensbak-aabning04102016aften-_dsc01081024w-700x467

Læs hele artiklen m citater fra domens kurator og kunstneriske leder, Gry Worre Hallberg, arkitekt, Kristoffer Tejlgaard og direktør for strategi og forretningsudvikling, NCC, Martin Manthorpe.

Se de fine billeder fra Åbningen taget af Helle Arensbak.

dov-hellearensbak-aabning04102016-_dsc07621024w-700x466

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook