Det andet køn

Som man har kunnet opleve det til Earthly Salon i de gamle NXT lokaler siden sensommeren, er ‘det at holde salon’ tilbage.

I en tid, som er eskalerende overfladisk, begynder man at hige efter det dybdegående format. Som de originale saloner fra guldalderen er de nye saloner typisk præget af en sanselighed, fordybelse og et nærvær.

Madeleïne Käte fra NXT Community er salonværtinde både til NXT’s salon-række og sammen med Emma Rosenzweig på salon ‘Det andet køn’ på Kunstforeningen GL STRAND. Næste salon hos NXT bliver 10. marts 2019, hvor der åbnes for en to etagers installation i samarbejde med dramatikerstuderende Marie Bjørn og projektleder fra NXT, Nikoline Kern.

Til salonen på Kunstforeningen GL STRAND blev kapitlet om den gifte kvinde i Simone de Beauvoir’s bog, Det andet køn, fra 1949, undersøgt gennem lyd, dialog, installation og oplæsning. Gæsterne var: Suzanne Brøgger // Cæcilie Trier // Sara Omar // Esther Haugbøl. Næste salon Det andet køn, er d.15 maj 2019.

“Ægteskabet er den formelle skæbne som samfundet traditionelt kan tilbyde en kvinde. Det forholder sig stadig sådan, at de fleste kvinder enten er gift, planlægger at blive det, eller lider under ikke at være det. De ugifte kvinder bliver forklaret og defineret med reference til ægteskabet, ligegyldigt om de er frustrerede, rebelske eller sågar indifferente over for denne institution. Selv i flere primitive samfund, forventer man, at en kvinde skal have en mand, for den anden årsag til ægteskab, udover at kvinden skal forsyne samfundet med børn, udspringer af idéen om, at kvindens funktion består i at tilfredsstille mandens seksuelle behov samt at tage sig af husholdningen.” – Simone de Beauvoir, Det andet køn, 1949.

Læs mere om salonens genkomst her i artiklen om salon ‘Det andet køn’Børsen fra weekenden.

Foto: Jonathan Svante Hjorth

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook