Cirkulær Økonomi i Dome of Visions

Hvor skal et stort anlagt Vinterakademi om cirkulær økonomi i byggeriet skyde sit ambitiøse og ugelange projekt i gang?

dov-va2016kick-sso1130881-LR-1024x768

Naturligvis i Dome of Visions, der på sin egen måde er et godt bud på, hvordan en cirkulær tankegang kan føres ud i livet.

dov-va2016kick-sso1140084-LR

Og sådan blev det, da Vinterakademiets bagmænd (NCC, Center for Bygningsbevaring og CONCITO) torsdag 25. februar 2016 kick-startede Vinterakademiet 2016. Det finder sted fra 7. til 11. marts og har base i Byggekulturens Hus i København.

Akademiet har 41 deltagere – enten studerende eller dimittender, og projektleder Vera Noldus fra Center for Bygningsbevaring hæfter sig ved, at deltagerne i dette års akademi kommer fra hele ni forskellige uddannelsesinstitutioner.

–Det viser, at akademiets program er attraktivt over en meget bred front, siger hun.

dov-va2016kick-sso1140099-LR

dov-va2016kick-sso_7105-LR

Logisk koncept

Den hollandske ekspert i cirkulær økonomi, Guido Braam, var inviteret til København for at sætte ekstra perspektiver på det arbejde, akademideltagerne indleder 7. marts. Og i Dome of Visions gjorde han meget pædagogisk rede for, hvad cirkulær økonomi består af.

–Cirkulær økonomi er et meget logisk koncept. Ikke desto mindre befinder begrebet sig på et ret eksperimenterende stadium. Men det er uundgåeligt, at cirkulær økonomi kommer til at spille en afgørende rolle de næste 20 til 40 år. Vi er nødt til at finde globale løsninger, hvor cirkulær økonomi bliver tænkt ind fra begyndelsen, siger han.

–Af og til savner jeg politisk mod og handling, når vi taler cirkulær økonomi. Mange politikere ved for lidt om emnet. De taler i stedet meget om affald og genbrug, men cirkulær økonomi er jo meget mere end det. Men der er tegn på forbedringer, mange politikere evner i dag at tale om både vækst og cirkulær økonomi på samme tid, understreger Guido Braam.

dov-va2016kick-sso1140029-LR

Læs hele artiklen.

Følg Vinterakademiet via #vinterakademi – særligt på Twitter.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook