Byggematerialerne belaster klimaet

Fremstillingen af byggematerialer står for 11 % af verdens samlede udslip af drivhusgasser. Ifølge FNs miljøorganisation UNEP. Og nogle forskere mener, at tallet er endnu højere. Det skal vi selvfølgelig gøre noget ved. Derfor har FRI, Foreningen af Rådgivende Ingeniører – Association of Consulting Engineers, Danish Building Centres og NCC produceret nogle podcasts, som gør os klogere på problemet og løsningen.

NXT: Idé- og koncept, medieredaktion, Podcast produktion

Podcast 1 Byggematerialernes klimaaftryk 

Interview med seniorforsker Harpa Birgisdottir fra Aalborg Universitet. Harpa er en af landets førende forskere på området.

Podcast 2 – Den Hollandske Model

Et bredt flertal i det hollandske parlament indførte allerede i 2018 et system, som skal begrænse byggematerialernes klimaaftryk. Vi tog til Holland for at blive klogere.

Podcast 3 – Et Konkret Eksempel

Vi besøger Torpedohallen i Københaven. Sammen med arkitekt, Jan Kauschen, fra tegnestuen Vandkunsten. I Torpedohallen er der nemlig tænkt over byggematerialernes klimaaftryk. 

Podcast 4 – Ingeniørens fornemmelse for byggematerialer

Kan ingeniøren kun bygge i beton? Koncern kompetencechef i MOE, Karoline Geneser afkræfter myter og taler om byggematerialer i fremtidens byggeri.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook