Bøger i pixi format bygger bro mellem ikoniske fysik ligninger og digte

De fleste får angst, når de møder fysikkens ligninger. Mange træder også ti skridt tilbage, hvis de støder på digte. Disse panikreaktioner fik forfatteren Jan Egesborg, kvantefysikeren Ulrich Busk Hoff og illustratoren Charlotte Pardi til at overveje om, de kunne kombinere ligninger og digte til at give en indsigt i ligningerne og samtidig sætte spotlys på de fantastiske digte.

I fire bøger i pixi format bliver fire berømte fysik ligninger anskueliggjort ved hjælp af fire ikoniske digte. Med afsæt i digtene indgår der nemlig i bøgerne en tekst, som sætter ord på ligningernes symboler.

Kvantefysikkens Feynman diagrammer bliver anskueliggjort med afsæt i digtet ”My Sad Self” af Allen Ginsberg og Einsteins feltligninger forenes med Henrik Nordbrandts digt ”Året har 16 måneder”. Den klassiske fysiks grundpille, Newtons anden lov, finder udtryk gennem digtet ”Efterår” af Rainer Maria Rilke og tilbage ved kvantefysikken fortolkes Schrödingerligningen gennem digtet ”En gammel dam” af Matsuo Basho. 

”Vi synes både ligningerne og digtene er fantastisk smukke. Så det er ærgerligt, hvis folk ikke opdager det. Men det har været noget af en opgave. Vi har brugt næsten to år på det,” siger de tre skabere af bøgerne.

Bøgerne udgives på vores forlag Nybrogade Press den 9. februar 2024.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook