Arkitekturen både ændrer og forfiner

Journalist Søren Egert har talt med Poul Schülein fra Arkitema Architects om transformering og renovering af eksisterende bygninger. Du kan læse hele artiklen på www.nyfalkoner.dk og gå på opdagelse i tegnestuen med billedsiden fra en kold og blæsende forårsdag, hvor jeg var forbi med kameraet.

Opgaven med at renovere, ombygge og udvide Falkoner Centret er for Arkitema Architects alsidig og udfordrende på samme tid.

–Vi ønsker at vise, at man ved hjælp af en nutidig tankegang kan transformere et eksisterende center til et hus, der er fremtidssikret, siger Poul Schülein, MAA og partner i Arkitema Architects. Til lejligheden er han her fotograferet i Arkitemas kontor i Carlsbergbyen – en maltsilo transformeret til kontor.

 

Falkoner Centret

–Vi skaber et bæredygtigt hotel, som bliver optimeret med flere værelser, og der bliver mere rationelle arbejdsgange for personalet overalt i bygningen. Indgangspartiet kommer til at fremstå inviterende, og butikkerne bliver en anelse mere synlige i gadebilledet, fortæller han.

–Dertil kommer, at stedet har en historie, i og med at tusindvis af mennesker i generationer har haft gode oplevelser til koncerter og meget andet. Den historie er vi med til at føre videre. Frederiksberg beholder et attraktivt byggeri – blot langt mere tidssvarende og med en markant ændret facade.

–De knap 1.500 facadeplader af rustfrit stål bliver genbrugt, men vi siger farvel til facadens monotoni, fordi pladerne bliver tilført en anderledes profil og en ny overfladebehandling. Det kølige og grå facadepræg forsvinder, siger Poul Schülein.

Læs hele artiklen.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook