Afrikansk arkitekt inspirerer til nytænkning – og hårdt arbejde

DoV-NXT-VAkickof23022015-_6525-LR

Diébédo Francis Kéré er født i 1965 og opvokset i et af verdens fattigste lande, Burkina Faso i Vestafrika. Hans far, høvding i Gando, fik sendt sønnen til en lokal folkeskole og videre i lære som tømrer. Herfra går det stærkt for Diébédo, og via stipendier og målrettet u-landshjælp uddanner han sig i Berlin til arkitekt. Han bor fortsat i den tyske hovedstad, men hans arbejdsplads er på det nærmeste hele verden.

Uanset hvor, han arbejder, holder han fast i sit udgangspunkt: via bæredygtig og lokalt forankret arkitektur at give muligheder til dem, der ikke har så mange af dem.

Lokalt i Burkina Faso har det fx ført til en ny grundskole, et bibliotek, et kulturhus og meget andet, der som fællesnævner har, at det forbedrer levevilkårene for de lokale.

Kérés tankegang bærer præg af, at han som født afrikaner ønsker at gøre op med de tidligere kolonimagters vaner og løsninger, der af eliten stadigvæk ses som svaret på næsten alt.

Læs mere.

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook