installation hos nxt

372.835 ord om klima

Hvad sker der, når kunstnere bearbejder klimakrisen?

‘372.835 ord om klima’ er en installation, hvor du kan opleve 10 unge kunstneres fortolkninger af en serie samtaler med mennesker, der alle har det til fælles, at de forholder sig til den nuværende klimakrise.

Alle blev spurgt om spørgsmål så som: Har naturen en bevidsthed? Hvad er jord? Hvorfor forsvinder arter? Hvad er sprog? Hvad stiller du op med vreden? Kan gopler forelske sig?

Foto: Marie Bjørn

Samtalerne der fandt sted hen over efteråret, og var faciliteret af dramatikerstuderende Marie Bjørn, var med heks Dannie Druehyld, sprogpsykolog Frederikke Oldin, antropologistuderende Peter Andreas Christensen, forsker i biologisk mangfoldighed Hans Henrik Bruun, cellist Ida Riegels, teaterdirektør Kirsten Dehlholm, marinbiolog Anders Garm, performancekunstner Nana-Francisca Schottländer, økosamfundsinitiativtager Marie Degnbol, historiefortæller og skuespillerinde Vigga Bro, professor i specifikke havplanters påvirkning af klimaforandringer Kathrine Richardson, litteraturprofessor Erik Axel Nielsen, DNA-forsker og professor Eske Willerslev og sidst men ikke mindst journalist Helle Solvang.

Det er blevet til ti værker af kunstnerne Amanda Linnea Ginman, Edgar Tjalfe, Freja SofieKatrine KrohnLouise Bonde, Marie Bjørn, Mai Ane PilOlivia SchrøderSophie Grodin og Rasmus Strange Thue.
Øvrige medvirkende i installationen er Ellaha Lack, Francois-Eric Grodin og Ida Riegels. 
Værkerne vil opleves i en ruminstallation, hvor de bindes sammen af de 372.835 ord, fordelt over to etager hos NXT, i en gammel bygning på Nybrogade.

Installationen opstår i et samarbejde mellem filosof og projektleder hos NXT Nikoline Kern, filmskaber, aktivist og kunstner i Other Story Madeleïne Käte McGowan og dramatikerstuderende Marie Bjørn, i stærk overbevisning om, at vi skal fortælle flere fortællinger om klimaforstyrrelser.

I inviteres til at møde op på dagen på et hvilket som helst tidspunkt mellem 12:00 og 18:00.
Entré 30 kr. Billetter bestilles ikke på forhånd.
Vi glæder os til at se jer.

Her link til begivenhed på Facebook og følg forberedelserne hos NXT på Instagram.

Foto: Marie Bjørn

Next Post

Previous Post

BRANDING AND DEVELOPING IN A WORLD OF MEDIA, ARTS AND REBELLION

Download podcast på iTunes / Lyt med på Spotify / Se film over Vimeo / Følg det visuelle univers og fortællingerne på Instagram og Facebook