nxt-community-dov

Eksperiment mod bæredygtige fremtider

Dome of Visions skal vise nytænkning i byggeriet ikke ved at at tale om det eller visualisere det med computerkraft, men ved at bygge det i virkeligheden. Ved at sætte handling bag ordene!

Eksperimentet skal høste ny erfaring, når det gælder alternative konstruktioner, materialer og samarbejdsformer, og en tid danne rammen om konferencer og debatter for byggefagfolk både i den offentlige og private sektor. Dome of Visions skal udfordre byggebranchens og materialeproducenters ansvar, når det gælder løsningen af fremtidens klimaudfordringer og forsøge at finde konkrete svar på, hvordan branchen kan skabe bygninger, der både er ressource- og energioptimerede og samtidigt økonomisk rentable.

Men domen er også et eksperiment, når det gælder byplanlægning. Hvordan kan vi vitalisere rummene imellem bygningerne og de midlertidige pladser, der opstår, når vi skal i gang med at bygge nyt? Hvordan tiltrækker vi liv til de store kulturinstitutioner og anlæg ved at gøre byen til en aktiv scene? Vi skal prøve at finde svarene og åbne for byens udviklingsplaner, så brugerne inddrages og co-creater fremtiden med arkitekterne.

Domen har stået på Krøyers Plads i København i to måneder fra marts til maj 2013. Fra d. 26. juni og frem til medio oktober 2013 stod Dome of Visions på Aarhus Havn. April 2014 til foråret 2016 stod domen på Søren Kierkegaards Plads. I dag kan man besøge domen på Aarhus Havn, Pier 2.

Læs mere på domeofvisions.dk
Følg domen på FacebookInstagramTwitterVimeo